Schitterende feestdagen en een spectaculair 2024!Gepubliceerd 21-12-2023 - 10:37

Namens het hele Grondvrij team willen we jullie schitterende feestdagen en een spectaculair 2024 wensen! Bedankt dat jullie het afgelopen jaar zo geweldig hebben gemaakt met jullie enthousiasme en support.

Laat deze feestdagen gevuld zijn met liefde, warmte en onvergetelijke momenten met vrienden en familie. En laten we samen het nieuwe jaar ingaan met positieve energie, nieuwe doelen en natuurlijk veel avonturen!

Bedankt voor een fantastisch jaar, en we kunnen niet wachten om samen nog meer geweldige herinneringen te maken in 2024!

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Het Grondvrij Team

Bouwvergunning fase 2Gepubliceerd 05-10-2023 - 11:37

Namens het hele team bij GrondVrij willen we Metanoia Recreatie en HUB Resorts van harte feliciteren met het verkrijgen van de onherroepelijke bouwvergunning voor Fase 2 van Resort Knuitershoek. Dit is een belangrijke mijlpaal voor succesvolle verkoop en realisatie.

We zijn blij dat we de grondposities hebben kunnen innemen en op die manier bijdragen aan ontwikkeling en realisatie van dit mooie resort. Samen hebben we hard gewerkt om dit moment te bereiken, en we zijn ervan overtuigd dat Fase 2 van Resort Knuitershoek net zo’n succes zal worden als Fase 1.

Nogmaals gefeliciteerd met deze mijlpaal. En GrondVrij staat klaar om samen verder te bouwen aan uitbreiding van de portefeuille van Metanoia en HUB Resorts.

Mijlpaal bereikt!Gepubliceerd 20-07-2023 - 10:37

Geweldig nieuws! Weer een mijlpaal bereikt!

In november 2021 konden we berichten dat we na 7 jaar het volume van €10 miljoen gefinancierde terugkoopwaarde hadden bereikt. Nu, ruim 1,5 jaar later, hebben we de €25 miljoen al gepasseerd! En dat is niet niks. We zijn er een beetje stil van.

Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet van ons fantastische team, de meer dan fijne samenwerking met crowdfund platform Kapitaal op Maat, het vertrouwen van onze ca 1.100 gewaardeerde investeerders en de steun van alle volgers. Allen enorm bedankt!

Deze mijlpaal geeft ons een extra boost en stelt ons in staat om onze visie verder te realiseren en innovatieve oplossingen te blijven ontwikkelen. Het is een springplank om samen met jullie en een gezonde portie drive en vastberadenheid GrondVrij naar het volgende niveau te brengen.

Bedankt aan iedereen die deel uitmaakt van onze geweldige GrondVrij community. Blijf ons volgen voor meer spannende updates en innovaties. Samen gaan we verder naar nog meer succesvolle mijlpalen!

 

Oplevering Notting Hill VeenendaalGepubliceerd 05-07-2023 - 14:37

Onlangs heeft GrondVrij, in samenwerking met ontwikkelaar Metanoia Groep, een transformatieproject voltooid in Veenendaal waarbij een oud winkelpand is omgebouwd tot drie moderne appartementen. Dit project illustreert de positieve impact die vastgoed transformatie kan hebben op stedelijke gebieden en de kwaliteit van wonen.

GrondVrij heeft een cruciale rol gespeeld bij dit transformatieproject. Door de waarde van de grond vrij te maken, kon de ontwikkelaar het transformatie project succesvol realiseren. Dit is een treffend voorbeeld van hoe GrondVrij als partner in vastgoedontwikkeling kan bijdragen aan het ontgrendelen van waarde en het stimuleren van positieve veranderingen.

GrondVrij blijft zich inzetten om waarde vrij te maken voor transformatieprojecten en daarmee bij te dragen aan positieve stedelijke ontwikkeling.

Second Home Expo - GentGepubliceerd 22-02-2023 - 10:17

Na de afgelopen succesvolle Second Home Beurs staat partner HUB Resorts aankomende 4 en 5 maart op de Second Home Expo in Gent België. Ook hier worden wederom de vakantiewoningen van Resort Knuitershoek en Drentse Weelde gepresenteerd aan investeerders en consumenten.

Second Home Beurs MaastrichtGepubliceerd 02-02-2023 - 11:51

GrondVrij heeft inmiddels een flinke portefeuille grondposities in de recreatieve sector. Stuk voor stuk projecten die met partner HUB Leisure Group onder het frisse label HUB Resorts worden aangeboden aan investeerders en consumenten. Afgelopen weekend waren we daarvoor in Maastricht op de Second Home Beurs waar de vakantiewoningen van Resort Knuitershoek Fase II en Drentse Weelde werden gepresenteerd aan de beursbezoekers.

Een succesvolle beurs met een mooi aantal opties op aangeboden woningen en veel inschrijvingen voor fase 2 van beide parken. De volgende Second Home Beurzen staan gepland voor 4-5 maart in Gent en 17 – 19 maart in Utrecht. Ook daar zal HUB Resorts aanwezig zijn. Mooie dynamiek in de portefeuille van GrondVrij.

Fijne feestdagenGepubliceerd 20-12-2022 - 10:12

Het zit er weer bijna op. GrondVrij heeft een prachtig jaar achter de rug. Nu is het tijd om welverdiend te genieten van de aankomende feestdagen. Vanaf deze kant willen wij dan ook iedereen nogmaals bedanken en wensen jullie, en de mensen om jullie heen, hele fijne feestdagen. Maak er een mooi einde en een geweldig begin van!

De 20 miljoen voorbijGepubliceerd 08-12-2022 - 11:12

GrondVrij heeft weer iets te vieren. Zo net voor de feestdagen hebben wij de 20 miljoen funding bereikt. Wat een mijlpaal en geheel volgens prognose en dat doet ons goed. Wij willen hiermee ook iedereen bedanken die meegewerkt heeft aan de groei van GrondVrij.

Zo laat GrondVrij woningwaarde werken!

Update project De Tol in ZevenaarGepubliceerd 11-10-2022 - 10.58

We hebben weer een kijkje genomen in Zevenaar waar de laatste hand wordt gelegd aan de in totaal 8 woningen die hier in Zevenaar worden gerealiseerd. Video -> https://youtu.be/ci4SJgJISUM

Second Home BeursGepubliceerd 05-10-2022 - 10.29

Afgelopen weekend waren wij samen met Metanoia Recreatie en HUB Leisure Investments op de second home beurs. Hier presenteerden wij de vakantiewoningen in Resort Knuitershoek te Zeeland en het vakantiepark De Drentse Weelde in Drenthe.

De belangstelling was groot en we kunnen deze eerste gezamelijke Second Home Beurs als succesvol bestempelen. Wij willen het hele team, wat meegewerkt heeft om deze beurs tot een succes te maken, hartelijk bedanken.

Dronebeelden Resort KnuitershoekGepubliceerd 27-09-2022 - 10.29

 

Het ontwikkelproject in Ossenisse waar Resort Knuitershoek wordt gerealiseerd neemt al aardig vormen aan. Een prachtig project op een prachtige locatie. Dat zie je vooral uit de lucht. Veel succes met de realisatie. https://youtu.be/uCUrLzokgOM

Fijne vakantieGepubliceerd 25-07-2022 - 10.34

Het is bijna vakantietijd en we zijn er dan ook even tussenuit. Wij wensen ook jullie een fijne en welverdiende vakantie waar je ook naar toe gaat. Geniet ervan, doen wij het ook.

Grondvrij Vastgoed Exploitatie BVGepubliceerd 14-07-2022 - 14.54

GrondVrij wordt met regelmaat gevraagd positie in te nemen onder commercieel vastgoed. Profiel en parameters zijn echter anders dan bij bestaande of te ontwikkelen woningen. Dat vraagt om een eigen omgeving en toepassing van het GrondVrij concept.

Met de oprichting van Grondvrij Vastgoed Exploitatie BV hebben we die eigen omgeving nu staan. Opbouw van dit nieuwe deel van onze bloot eigendom portefeuille beginnen we met ons nieuwe kantoorpand. GrondVrij investeerders worden de komende weken met voorrang uitgenodigd mee te doen met deze nieuwe mogelijkheid van mooi rendement bij comfortabel risicoprofiel.

Samenwerking Grondvrij en Kapitaal op Maat een groeibriljantGepubliceerd 08-07-2022 - 13.54

Onze samenwerking met Kapitaal op Maat groeit maar door. De teller staat inmiddels op 45 projecten. Gefinancierd door 750 investeerders van het crowdfunding platform die een mooi gemiddeld rendement realiseren van boven de 5% bij een bijzonder comfortabel risicoprofiel.

Geslaagde opening kantoorGepubliceerd 06-07-2022 - 10:07

Na veel enthousiaste reacties, kijken wij voldaan terug op de opening van ons nieuwe kantoorpand. Een mooie opkomst van genodigden die betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van dit prachtige kantoor. Wij willen hierbij iedereen nogmaals hartelijk bedanken.

Bekijk de video -> https://youtu.be/m1-Zy31koQs

 

Kantoor Kerkewijk volledig operationeelGepubliceerd 24-06-2022 - 10:56

Inmiddels hebben wij onze intrek genomen in ons nieuwe kantoor op de Kerkewijk te Veenendaal. En daar zijn we trots op. Daarom nemen we u even mee voor een kijkje vanuit de lucht. Vanuit hier gaan we met het hele team meer mogelijk maken met woning en grondwaarde.

Bekijk de video: https://youtu.be/wk9BFLhY0g4

De eerste paal geslagen in Resort KnuitershoekGepubliceerd 22-06-2022 - 18:58

In Zeeland bij Ossenisse zijn de eerste palen geslagen in het Resort Knuitershoek tijdens het ‘Start Bouw’ event. Dit project waarbij GrondVrij de grondposities voor de projectontwikkelaar heeft ingenomen zijn al voor 89% teruggeleverd. Voor GrondVrij zit het er bijna op maar voor de ontwikkelaar gaat het nu echt beginnen. Wij wensen Metanoia en de aannemer veel succes met de bouwwerkzaamheden.

Bouw project ZevenaarGepubliceerd 17-06-2022 - 13:11

Het project in Zevenaar waar Grondvrij de grondposities voor de Metanoia Groep heeft ingenomen loopt voorspoedig. De posities zijn inmiddels teruggeleverd en de aannemer is druk met de realisatie van 8 woningen. Mooi om eens mee te kijken hoe dit bouwproject, mede mogelijk gemaakt door GrondVrij, zich ontwikkeld. Bekijk de video: https://youtu.be/8DuGFgLaZ-4

Bent u vastgoedontwikkelaar en heeft u interesse in GrondVrij neem dan eens contact met ons op.

 

Funding De Fontein Fase II succesvolGepubliceerd 10-05-2022 - 13:11

De funding van de Fontein Fase II is succesvol gestart en de eerste 10 kavels zijn inmiddels gefinancierd, waarvan 6 door de investeerders van Kapitaal op Maat en 4 direct.

Op dit moment loopt de positie voor kavel 11 en 12 vol en in de komende weken gaat ook het restant van de in totaal 30 kavels Live. Wilt u ook investeren tegen een aantrekkelijk rendement? Inschrijven kan vanaf €1.000 via www.kapitaalopmaat.nl. Directe investeerders zijn natuurlijk ook van harte welkom en kunnen meedoen vanaf €100.000.

Verkoop Drentse Weelde gestartGepubliceerd 14-04-2022 - 09:26

Vandaag start de verkoop van de eerste recreatiewoningen van het vakantiepark Drentse Weelde waar GrondVrij het blote eigendom heeft overgenomen zodat de Metanoia Groep met ruimte kan gaan ontwikkelen.

Wij wensen de Metanoia Groep veel succes bij de verkoop van deze eerste vakantiewoningen.

 

Fase II Drenthe sussevol gefinancierdGepubliceerd 15-02-2022 - 10:26

Ook de laatste grondposities van het recreatiepark in Drenthe fase II zijn succesvol gefinancierd. In de loop van februari start de verkoop van deze recreatiewoningen. Dit geeft GrondVrij weer de ruimte om het project in Eibergen voor te bereiden voor een volgende financieringsronde.

Beste wensenGepubliceerd 07-01-2022 - 10:06

Wij wensen jullie een mooi en een zakelijk succesvol nieuwjaar en dat 2022 ons allemaal veel moois zal brengen!

Fijne feestdagenGepubliceerd 24-12-2021 - 09:06

GrondVrij heeft zakelijk een mooi jaar achter de rug met opnieuw een ruime verdubbeling van het transactievolume. Wij willen dan ook graag al onze partners en investeerders hartelijk danken en kijken uit naar een nieuw jaar van prettig samenwerken en samen investeren. Voor nu, met inachtneming van alle beperkende maatregelen, toch hele fijne feestdagen gewenst.

De 10 miljoen voorbijGepubliceerd 29-11-2021 - 16:23

Een prachtige mijlpaal voor GrondVrij zo net voor de feestdagen. 10 miljoen aangetrokken financiering in grondposities via ruim 500 investeerders. Een mooie combinatie van Kapitaal op Maat en directe investeerders. Voor ons is dit een klein feestje waard.

Wij willen dan ook iedere investeerder hartelijk bedanken voor jullie deelname in GrondVrij. Samen maken we meer mogelijk!

Funding 'Drentse Weelde' Fase IIGepubliceerd 22-11-2021 - 11:23

Fase II van het resort “Drentse Weelde” wordt weer in sneltreinvaart gefund. Inmiddels is financiering van 21 kavels gedekt met een gezonde mix van Kapitaal op Maat en directe investeerders. Nog 14 kavels te gaan met een mooi rendement en comfortabel risicoprofiel.

Zo maakt GrondVrij meer mogelijk.

Nieuw kantoor KerkewijkGepubliceerd 09-11-2021 - 09:02

Er moet hier en daar nog wel wat gebeuren maar vanaf januari 2022 neemt GrondVrij haar intrek in het nieuwe kantoorpand aan de Kerkewijk in Veenendaal. Met de groei die we doormaken hoort een representatief kantoorpand met ruimte om verder door te groeien.

Met gepaste trots hebben wij de overeenkomst getekend en kunnen we vanaf begin volgend jaar vanuit deze prachtige locatie verder bouwen aan GrondVrij en nog meer woningwaarde laten werken.

GrondVrij kwartaalberichtGepubliceerd 01-11-2021 - 12:02

Het track record van GrondVrij is zich prima aan het ontwikkelen. Het derde kwartaal van 2021 laat een mooie dynamiek in de portefeuille zien met €1.450.000 aan grondwaarde die is teruggeleverd en €1.600.000 aan grondwaarde waarin kon worden geïnvesteerd.

Zo blijft GrondVrij een stabiele plek om rendement op vermogen te realiseren en wordt er door investeerders volop geherinvesteerd.

Direct investerenGepubliceerd 12-10-2021 - 12:02

Naast de grote belangstelling van investeerders via Kapitaal op Maat, waar je vanaf € 1000,- kunt deelnemen in GrondVrij posities, vinden ook steeds meer directe investeerders vanaf € 100.000,- de weg naar GrondVrij.

Ons opgebouwde trackrecord, met een mooi rendement bij prettig risicoprofiel, krijgt vertrouwen van de markt. Ook afgelopen week mochten we weer een directe investeerder verwelkomen die mee gaat doen in GrondVrij posities. Zo groeit GrondVrij stevig door.

Snelle funding nieuw projectGepubliceerd 10-08-2021 - 11:33

Voor een nieuw te realiseren project waarbij GrondVrij de grondposities inneemt, is de eerste ronde volgeschreven via Kapitaal op Maat.  93% in de eerste anderhalf uur, en de overige 7% niet veel later. Dat is een hele snelle funding ronde.

Eind deze week gaat de volgende grondpositie van fase 1 live.  Wij nodigen u alvast uit om zich te laten inschrijven bij Kapitaal op Maat indien u mee wilt investeren.

Start nieuwe fundingGepubliceerd 26-07-2021 - 13:33

We zijn druk bezig met de voorbereidingen maar binnenkort kunt u via Kapitaal op Maat ook weer mee investeren in nieuwe GrondVrij posities. Hiermee heeft u de mogelijkheid om met GrondVrij zekerheden een mooi rendement te halen in de groeimarkt van de recreatie sector.

Op een prachtige locatie in Drenthe gaat de ontwikkelaar Metanoia Groep hier 140 recreatiewoningen realiseren. Bent u ook op zoek naar een mooi rendement, neem dan contact met ons op.

Nieuwe grondpositieGepubliceerd 12-07-2021 - 09:48

De deal is rond. Metanoia Groep gaat in samenwerking met HUB vakantieparken en LOFFTS chaletbouw 140 recreatiewoningen realiseren op een prachtige locatie in Drenthe. GrondVrij is gevraagd om met overname van bloot eigendom de projectontwikkeling op de betreffende locatie mogelijk te maken. Daarmee groeit de portefeuille naar ruim 400 woningen verspreid over permanente huisvesting, zorgwoningen en recreatie.

Binnenkort meer over de mogelijkheid om ook hier mee te investeren in nieuwe posities en rendement te maken met GrondVrij zekerheden in de groeimarkt van tweede woningen. Wij houden u op de hoogte.

Interim toppers zijn gestartGepubliceerd 12-07-2021 - 17:17

Een aantal interim toppers in diverse disciplines hebben hun eerste week erop zitten. Ze zijn ondertussen bekend met de materie en liggen helemaal op schema om de aankomende 3 maanden de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten.

Zo groeit GrondVrij door met de toekomst in het vizier. We wensen alle toppers veel succes en welkom in het team.

Project Zevenaar afgerondGepubliceerd 30-06-2021 - 17:32

Dit project in Zevenaar heeft iets langer geduurd dan gepland maar door nauwe samenwerking met onze investeerders is het project na vier jaar succesvol afgerond. De grond is teruggeleverd en daarmee komen ook de investeringen weer vrij.

In juli zullen we nieuwe posities presenteren waarin realisatie van comfortabel rendement met GrondVrij zekerheden kan worden voortgezet.  Wij willen alle investeerders bedanken voor het vertrouwen.

Terugblik open dagGepubliceerd 23-06-2021 - 09:48

Afgelopen zaterdag waren wij aanwezig bij de open dag van Resort Knuitershoek. Mooi om te zien hoe alle betrokken partijen aanwezig waren om geïnteresseerden te woord te staan. Van project ontwikkelaar tot architect, iedereen stond klaar om de bezoekers te verwelkomen en eventuele vragen te beantwoorden.

De verkoop makelaar had een drukke, maar succesvolle dag.

Open dag Resort KnuitershoekGepubliceerd 15-06-2021 - 16:48

Een van de locaties waar GrondVrij grondposities heeft is het Resort Knuitershoek. De ontwikkeling van een kleinschalig villapark in de prachtige natuur van de Perkpolder in Zeeuws Vlaanderen. Uw eigen vakantiewoning vlakbij de westerschelde en op steenworp afstand van Hulst en Terneuzen. Zaterdag 19 juni is er een open dag op Resort Knuitershoek in Ossenisse, Zeeland.

Interesse in een nieuwe vakantie villa op een schitterende locatie? Kom dan aanstaande zaterdag naar de open dag en bezoek de volledig ingerichte demo villa.

Open dag Resort Knuitershoek
11:00 – 16:00 uur
Kanaaldijk 64 t/m 108
4589RR Ossenisse

Als sparen geld kost….Gepubliceerd 07-06-2021 - 16:48

Inmiddels geldt bij de meeste banken dat u rente moet betalen over uw spaarsaldo als dat €100.000 of meer is. Negatief rendement!  Zo hadden we dat toch vroeger allemaal niet bedacht als er gekozen wordt voor de zekerheid van sparen bij de bank.

Het kan gelukkig ook anders. Met het comfort van de GrondVrij zekerheden kunt u rendement realiseren van rond de 5% per jaar.

Inmiddels gingen 320 investeerders u voor. Maandelijks krijgen zij rente bijgeschreven. Laat ook uw spaargeld weer doen waar het voor bedoeld is.

GrondVrij groeitGepubliceerd 03-06-2021 - 12:48

Door het groeiend aantal posities binnen GrondVrij en projecten waarin we met onze partners samenwerken gaan wij op zoek naar verschillende OPS toppers. We hebben versterking nodig in de disciplines F&ABusiness Operations en Project Management.

Daarom starten wij binnenkort de sollicitatieprocedure via een werving- en selectiebureau. Ben of ken jij iemand die op zoek is naar een soortgelijke functie? Meld je dan aan via info@grondvrij.nl en begin met een kleine voorsprong.

Groot Holthuizen in ZevenaarGepubliceerd 25-05-2021 - 12:20

Het heeft even geduurd maar de omgevingsvergunning is bijna rond, dus er kan binnenkort gebouwd gaan worden in de nieuwe wijk Groot Holthuizen in Zevenaar. 4 vrijstaande en 4 twee-onder-één-kap woningen op 8 mooie kavels, waarvan er op de foto een drietal is afgebeeld.

De Metanoia Groep heeft deze kavels ingevuld met prachtige woningen die passen in deze gezellige nieuwe wijk in Zevenaar.

Nu de bouw gaat starten zit de rol voor GrondVrij Ontwikkelen er op en worden de kavels overgedragen aan de kopers. Daarmee sluiten ook de GrondVrij investeerders een periode af met mooi rendement en kunnen kiezen voor aflossing of herinvesteren met GrondVrij.

Open dag Resort KnuitershoekGepubliceerd 17-05-2021 - 16:20

Op 2e Pinksterdag is er een open dag op Resort Knuitershoek in Ossenisse in Zeeland. Er is nog een aantal vakantie villa’s beschikbaar.

Van de 5 bestaande villa’s zijn er nog 2 beschikbaar en van de 18 te realiseren villa’s is er 1 verkocht, zijn 8 villa’s onder optie en zijn er nog 10 beschikbaar.

Interesse in een vakantie villa op een prachtige locatie? Kom dan op 2e Pinksterdag naar de open dag van Resort Knuitershoek. Zien we jullie daar?

GrondVrij vergoot footprint recreatiemarktGepubliceerd 10-05-2021 - 10:12

Naast resort Knuitershoek in Ossenisse, een kleinschalig villapark in de Perkpolder, net achter de dijk van de Westerschelde, pakt GrondVrij nu ook een positie op in het oosten van het land.

De  grondtransactieovereenkomst wordt getekend voor de door- en herontwikkeling van een vakantiepark met 150 tot 200 wooneenheden die door de projectontwikkelaar in de aankomende 24-36 maanden worden gerealiseerd.

Zo vergroot GrondVrij haar footprint in de leisure sector van 22 naar rond de 200 woningen. Een boeiend groeitraject en mooie aanvulling voor haar achterban van inmiddels 320 investeerders die genieten van rendement rond 5% met zekerheden van Grondvrij.

Natuurlijk zijn nieuwe investeerders welkom.

Negatieve rente het nieuwe normaal?Gepubliceerd 21-04-2021 - 15:12

Naast de Volksbank en de ING verlaagt nu ook de ABN Amro de lat voor negatieve rente. Waar een paar jaar geleden negatieve rente nog ondenkbaar was lijkt het nu de norm te worden. Steeds meer banken volgen en drempels waarvanaf u rente betaald worden steeds lager. En dan hebben we het nog niet eens over inflatie. Zo wordt spaargeld een ijsblokje dat smelt. De wereld op zijn kop.

Investeren met GrondVrij geeft u zekerheid van grond met rendement rond 5%.

Wij leggen u graag persoonlijk uit hoe ook u met GrondVrij een mooi rendement kunt behalen.

Het vriendelijke alternatief als hypotheek geen optie is.Gepubliceerd 30-03-2021 - 19:00

Voor veel woningeigenaren zit een deel van het pensioen in de steentjes van de woning. Als het moment komt om daar gebruik van te maken en de bank wil vanwege inkomen of leeftijd niet meedoen, is vaak de voor de hand liggende optie om dan maar te verkopen, te verhuizen en te gaan huren. Een dure optie. Het kan ook anders.

Met Grondvrij heeft u de mogelijkheid tot 40% van uw woningwaarde contant te maken zonder te verhuizen. U blijft lekker wonen en houdt 100% van het woongenot voor 40% van de kosten van vergelijkbaar huren. U blijft eigenaar van de woning en profiteert mee van waardestijging in de toekomst. GrondVrij wonen, het vriendelijke alternatief als hypotheek geen optie is.

Bouwen, bouwen en bouwen.Gepubliceerd 15-03-2021 - 16:20

Op de agenda’s van de politieke partijen is volkshuisvesting een heet hangijzer. 1 miljoen woningen moeten er aankomende jaren bijgebouwd worden. Dat is nogal wat.

Zodra de politiek weet waar, wanneer en hoeveel er gebouwd kan worden staat GrondVrij klaar om de bouwbedrijven en woningontwikkelaars financiële slagkracht te geven. We moeten het tenslotte samen doen.

Rendement met GrondVrijGepubliceerd 22-02-2021 - 18:20

Waar kan je tegenwoordig nog rendement met je geld maken zonder al te veel risico? De staatobligaties zijn nauwelijks rendabel, de beurs lijkt oververhit en de bank kan ook niet veel meer betekenen.

GrondVrij maakt gebruik van onderliggende grond- en woningwaarde. Door grondposities in te nemen biedt GrondVrij financiële ruimte aan woningontwikkelaars om sneller en flexibeler te ontwikkelen en woningeigenaren kunnen woningwaarde vrijmaken zonder te verhuizen en duur te moeten gaan huren.

Investeerders die meedoen met GrondVrij realiseren rendement van rond de 5% en meer. Dat is rentenieren in alle rust met een bijzonder prettig risicoprofiel.
Zo winnen we allemaal!

 

Kapitaal op Maat en GrondVrijGepubliceerd 08-02-2021 - 12:25

Met een eerste samenwerking eind 2019 is Kapitaal op Maat uitgegroeid tot een strategische partner voor de toekomst. Inmiddels zijn er 13 GrondVrij posities gefinancierd met een totale waarde van ruim €2.600.000 door ruim 300 investeerders waarvan de meeste in meerdere posities deelnemen.

In  2021 gaat een reeks van terugleveringen plaatsvinden waarmee de beoogde dynamiek met relatief korte doorlooptijden vorm krijgt. Aantrekkelijk voor zowel de grote als de kleine investeerder als zij op zoek zijn naar een aantrekkelijk rendement met een laag risicoprofiel.

Bent u ook op zoek naar een mooi rendement? Bekijk dan eens de GrondVrij projecten op de website van Kapitaal op Maat of neem rechtstreeks contact met ons op.

 

8 unieke woningen in ZevenaarGepubliceerd 01-02-2021 - 12:48

De ingenomen grondposities in Zevenaar gaan nu de volgende fase in. De samenwerking tussen GrondVrij ontwikkelen en partner Metanoia als ontwikkelaar werkt uitstekend. Alex Voordes van Metanoia Groep BV is een ervaren ontwikkelaar. Een partnerschap waarmee we vanuit ontwikkeloogpunt alles aankunnen.

De Tol is onderdeel van de nieuwe wijk in Zevenaar, genaamd Groot Holthuizen. Een prachtige groene omgeving met een dorps karakter. De Tol is letterlijk een buurtschap binnen de nieuwe wijk, waarin je een keuze kunt maken tussen  4 schitterende vrijstaande woningen of  4 mooie tweekappers. Eigenzinnige architectuur op ruime kavels.

GrondVrij maakt ook in Zevenaar meer mogelijk met grondwaarde.

Ontwikkeling resort Knuitershoek met GrondVrijGepubliceerd 25-01-2021 - 12:12

Op een prachtige locatie in Ossenisse Zeeland biedt Resort Knuitershoek rust en ruimte. Op deze bijzondere plaats worden 23 luxe vakantiewoningen gebouwd. Met een uitstraling die perfect past in het Zeeuws-Vlaamse landschap. Elke woning heeft een eigen tuin, een groot terras en een parkeerplaats.

GrondVrij Ontwikkelen heeft op verzoek van Metanoia Groep BV een positie ingenomen om dit luxe vakantiepark verder te kunnen ontwikkelen. Samen met haar groeiende investeerders achterban, heeft GrondVrij de bloot eigendom over genomen. Met het vrijspelen van die waarde heeft Metanoia de ontwikkeling nieuw leven kunnen inblazen.

Ondertussen is er al één vakantievilla verkocht en zijn er drie gereserveerd met een optie tot kopen. Voor de GrondVrij investeerders een mooie positie met naar verwachting een korte doorlooptijd. Bekijk ook Resort Knuitershoek voor meer informatie.

GrondVrij – Maakt meer mogelijk

GrondVrij maakt ook meer mogelijk met teruglevering Parkhof RhenenGepubliceerd 19-04-2019 - 20:35

Rond de jaarwisseling van 2016 is  GrondVrij gevraagd het GrondVrij Ontwikkelen concept toe te passen op de ontwikkeling van Parkhof Rhenen.

Daarmee kwamen de middelen beschikbaar om de aankoop agressiever in te zetten. Zo is de aankoopprijs een 15% lager overeengekomen dan in de initiele plannen en zijn de in Rhenen en Veenendaal schaarse m2 zeker gesteld. Daarnaast is de financiele ruimte gecreëerd om het plan uit te ontwikkelen en de verkoop op te starten. Die zekerheid enerzijds, scherpe aankoopprijs en financiele ruimte om te ontwikkelen anderzijds waren bijzonder welkom om de ontwikkeling van het plan te dragen.

Met de teruglevering van de laatste kavel in maart 2019 kan de bouw nu echt van start en ontstaat de tweede “powered by GrondVrij locatie” – een tweetal vrijstaande villas, speels verbonden met een strak lijnenspel rond de gezamenlijke carport, te realiseren op een mooie locatie aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug.

De rol van GrondVrij zit erop. De bouw kan beginnen

GrondVrij Wonen PLUS haalt geld uit de stenen voor seniorenGepubliceerd 15-04-2019 - 10:24

Opnieuw een particuliere grondtransactie. Na de ZZP’er in januari zijn het in  maart de senioren die GrondVrij omarmen als mogelijkheid om het geld uit de stenen te halen, ditmaal in Oostkapelle.

Opnieuw een voorbeeld van meer dan voldoende woningwaarde, nauwelijks hypotheek. De bank wilde niet en een andere partij neemt geen positie in Zeeland in en werd als duur ervaren.  Het echtpaar heeft geen directe plannen met het geld maar wil simpelweg zeker zijn de regie te houden over hun financiele huishouding. GrondVrij was opgevallen met een advertentie in 50+ magazine en werd gebeld met de vraag of GrondVrij een oplossing kan zijn.

In een tweetal bijzonder prettige persoonlijk gesprekken, op locatie in Oostkapelle,  hebben we de situatie in kaart gebracht en uitgelegd wat GrondVrij betekent. Niet alleen met berekking tot geld dat vrijkomt, maar vooral ook met betrekking tot wat dit betekent voor maandlast en waardeontwikkeling van het deel van de woning dat eigendom blijft.

We zijn duurder dan hypothecair krediet van de bank, maar absoluut een interessant alternatief voor huren. We hebben ook uitgelegd waarom we duurder zijn. We hebben gesproken over de partijen die bij een GrondVrij transatie zijn betrokken en de rendementen die onze investeerders vragen, transparant en begrijpelijk. We kregen de complimenten voor leesbaarheid van onze stukken en overzichten.

Het echtpaar gaat een deel gebruiken om het restant van de annuitaire hyptheek af te lossen. Na aflossing daarvan is er nog steeds ruim €65.000 beschikbaar en is de maandlast slechts €100 hoger.

Opnieuw een mooi voorbeeld hoe GrondVrij geld uit de stenen vrijmaakt en een oplossing biedt die prima past !

Ook ZZP’er maakt gebruik van de mogelijkheden van GrondVrijGepubliceerd 04-04-2019 - 16:24

Het was bij het opstarten van GrondVrij geen doelgroep maar inmiddels blijkt dat het GrondVrij concept ook voor ZZP’ers een oplossing is als hypothecaire financiering bij de bank geen optie is. Eind januari hebben we zo opnieuw positie ingenomen. Dit maal onder de woning van een ZZP’er in Berkel en Rodenrijs.

Ondanks meer dan voldoende woningwaarde paste het profiel van deze relatie niet in het hypotheekplaatje van de bank. Geen regelmatig inkomen, geen trackrecord, wel een financiele maandlast van €3.000. Door omstandigheden  ontstaan als resultaat van een combinatie van kleine hypotheek met relatief veel consumptief krediet. Een maandlast die groter was dan de daarvoor beschikbare ruimte in het niet constante maandelijks inkomen.

Met toepassing van GrondVrij Wonen PLUS is 40% van de woningwaarde contant gemaakt. De hypothecaire lening en consumptieve kredieten zijn afgelost en de maandlast is met 60% teruggebracht. Er  bleef zelfs nog een kleine €30.000 over voor onverwachte uitgaven.

Inmiddels zijn we twee maanden verder en is bij deze ZZP’er de financiële rust teruggekeerd met vergoedingen voor het grondgebruik die prima zijn op te brengen, ook met het niet altijd constante maandelijks inkomen.

Een prachtig voorbeeld van hoe GrondVrij Wonen ook voor ZZP’ers een oplossing kan zijn als het bij de bank niet past.

 

Succesvolle afwikkeling eerste GrondVrij positieGepubliceerd 01-04-2019 - 17:24

In november 2016 heeft GrondVrij  Ontwikkelen het voor betrokken ontwikkelaar mogelijk gemaakt een viertal prachtig gelegen kavels in de Vossenpels in Lent te verkrijgen. Daarnaast is er met die bloot eigendom overname voldoende financiele ruimte gecreëerd om het plan voor deze kavels verder uit te ontwikkelen en de verkoop op te starten. Alle kavels zijn inmiddels verkocht, de laatste wordt volgende week teruggeleverd.

Een succesvolle positie in alle opzichten:

 • De investeerders hebben zonder onderbreking in de maandelijkse rentebetalingen een mooi rendement gemaakt;
 • De investeerders hebben hun ingelegde gelden 100% terug en voor het grootste deel opnieuw geinvesteerd;
 • GrondVrij Ontwikkelen heeft haar transactiemarge gerealiseerd;
 • De ontwikkelaar heeft verkocht;
 • De bouw kan starten!

“PROJECTONTWIKKELING – POWERED by GRONDVRIJ!!

 

 

GrondVrij genoemd in het FDGepubliceerd 29-03-2019 - 21:00

Het heeft even geduurd. Na een aantal jaren met wisselende intensiteit lobbyen met  Vereniging Eigen Huis, ANBO, KBO, de gerefereerde hoogleraar Marja Elsinga en andere journalisten bij FD en Elsevier werden we eind februari we benaderd door het FD om in een telefonisch interview het GrondVrij concept toe te lichten. Pak en beet drie kwartier hebben we gesproken over GrondVrij, waarom en hoe.

Vandaag het artikel van Josta van Bockxmeer, in het katern werk en geld van het FD , tietel: “Zo profiteren je ouders van hun afbetaalde huis” .

De drie kwartier is ietwat vierkant samengevat in een zevental regels, dus marginaal maar we worden genoemd :

‘Wij beginnen onze gesprekken altijd met de vraag of iemand al bij de bank is geweest’, zegt medeoprichter Kees van den Bovenkamp van Grondvrij, een ander bedrijf dat de grond onder huizen opkoopt. ‘Want anders kunnen ze beter een hypotheek nemen.’ Grondvrij kent altijd 45% van de woningwaarde toe aan de grond, en keert daarvan 70% tot 90% uit.

GrondVrij is een oplossing als de bank niet wil of kan.

En ook al lijken de mogelijkheden bij de bank te verruimen, er zullen altijd mensen zijn voor wie het niet past. GrondVrij kan dan een verantwoorde oplossing zijn, kijkend naar de mogelijkheden van de client, de wensen en de  plannen voor de toekomst..

GRONDVRIJ WONEN goed ontvangen op Liever thuisGepubliceerd 28-11-2017 - 21:00

liever thuis woning eigenaren

Het positioneren als alternatief voor “verkopen en gaan (terug)huren” in situaties waar banken of kredietverstrekkers geen ruimte bieden is goed aangekomen:

 

 • GrondVrij maakt ruim 30% van de woningwaarde contant
 • het huurpercentage voor grond is de helft van “normale” huurpercentages en wordt berekend over minder dan de helft van de woningwaarde
 • daardoor zijn de maandlasten bij GrondVrij wonen slechts 20%-25% van de maandlast bij vergelijkbaar huren of terughuren
 • dat kan omdat GrondVrij 30% van de grondwaarde gebruikt om de huur van grond zo laag mogelijk te houden
 • die 30% hoeft pas te worden afgerekend als de grond wordt teruggeleverd
 • normaal gesproken is dat niet eerder dan bij verkoop van de woning, als men besluit alsnog kleiner te gaan wonen, of als erfgenamen de woning willen verkopen

Zo laat GrondVrij woningwaarde maximaal werken voor woningbezitters die hun geld vast hebben zitten in stenen nadat de hypotheek helemaal of bijna helemaal is afgelost.

Die boodschap begint door te dringen en vertegenwoordigers van seniorengroepen en ouderenverenigingen, gemeenten en woningcorporaties, alsmede notarissen, hebben zich gemeld en aangegeven het concept van GrondVrij wonen actief voor het voetlicht te willen gaan brengen. Afspraken zijn gemaakt en de komende maanden gaan uitwijzen hoe dat handen en voeten krijgt.

GrondVrij kijkt terug op een succesvolle Liever thuis beurs!

GrondVrij laat woningwaarde wel werken.Gepubliceerd 15-11-2017 - 17:41


Vandaag kregen we een kopie van het door NIBUD gepubliceerde rapport Financieringslastnormen 2018. Een lijvig epistel waarin wordt uiteengezet wat de financieringslast is en waarin wordt geadviseerd hoeveel deze voor verschillende doelgroepen bij verschillende inkomens mag bedragen.

Dat financieringslast anders kan zijn, met lagere rente dan 5% waarmee veiligheidshalve wordt gerekend, en wellicht zonder annuïtaire aflossing of slechts gedeeltelijk of anders, wordt wel benoemd maar niet meegenomen. Uitzonderingen worden overgelaten aan het vrije veld van maatwerk.

Wie niet past in het standaard plaatje is daarmee overgeleverd aan willekeur.
GrondVrij is er voor wie geen toegang krijgt tot het vrije veld van maatwerk.

GrondVrij laat woningwaarde werken
-bij langer thuis blijven wonen in vertrouwde omgeving
-bij verhuizen naar kleinere woning
-zowel voor huis als appartement

De bereken pagina op de website onder GrondVrij wonen maakt simpel duidelijk wat er kan en wat het kost. Een video laat zien hoe het werkt. De notaris legt vast wat er wordt afgesproken. Duidelijk en transparant voor nu en later.

Volgende week staan we op de Liever Thuis beurs in Eindhoven.
Van 23 tot 25 november – Stand 142.  Kom langs, bel of e-mail.
We leggen graag uit wat we kunnen doen.

GrondVrij maakt steeds meer mogelijk!Gepubliceerd 13-02-2017 - 18:11

Na de eerste positie in Lent, waar GrondVrij de realisatie van een viertal woningen mogelijk maakt, is nu een positie in Rhenen ingenomen.

Ook daar is grond aangekocht en ruimte gecreëerd voor ontwikkeling en verkoop.

De ontwikkelaar kan gaan realiseren en de betrokken investeerders krijgen 4% rendement met de zekerheid van grond.

Zo laat GrondVrij woningwaarde werken!

 

 

GrondVrij biedt houvastGepubliceerd 10-02-2016 - 11:38

Zie ook DFT van vandaag- “Belegger snakt naar houvast.

Met aanbod van grondposities bij 131 woningen en 104 appartementen, kunnen we inmiddels €10 miljoen plaatsen. Rente 4%. Meedoen vanaf €100.000.

GrondVrij koopt grondposities aan van woningen die vrij zijn van hypotheek, onder gelijktijdige vestiging van recht van erfpacht en opstal.

Bestaande woningen, te renoveren woningen of te realiseren woningen. De GrondVrij zekerheden in de vorm van grondwaarde, opstalwaarde en eventuele bouw- en/of zekerheidsdepots zijn altijd meer dan 100% van geleende bedragen.

En erfpacht kent geen leegstand. Daarmee is met vergoeding voor grondgebruik ook betaling van verschuldigde rente zonder onderbreking gedekt.
Kies voor rendement met houvast. GrondVrij laat woningwaarde werken.

Huisvesting op Maat - HOMGepubliceerd 25-01-2016 - 17:36

GrondVrij breidt de samenwerking met anderen opnieuw verder uit.

Na een aantal bijzonder prettige gesprekken is GrondVrij uitgenodigd lid te worden van de vereniging HOM – Huisvesting Op Maat. Een vereniging van professionals uit het vastgoed en de zorg, met oog voor alles wat er komt kijken bij huisvesting voor senioren. Daarbij wordt intensief samengewerkt vanuit de verschillende kennisgebieden om ouderen comfortabel te laten genieten van het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Kwaliteit en professionaliteit staan daarbij voorop en GrondVrij is dan ook trots als samenwerkende partner daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Met GrondVrij kan er meer en ontstaat de financiële ruimte om comfortabel en langer thuis plezierig ouder te worden.

"Verkoop alles maar"Gepubliceerd 19-01-2016 - 14:36

Vorige week kopte het FD:

“Verkoop alles maar, zegt de rentestrateeg van RBS” en in het vervolg:  “Alleen staatsobligaties van hoge kwaliteit bieden nog soelaas.”

GrondVrij biedt ook soelaas.

Een unieke mix van zekerheden bij een rendement van 4%, zonder bijkomende kosten. GrondVrij gebruikt de middelen voor verkrijging van grondposities behorend bij woningen en/of appartementen. De combinatie van grond- en opstalwaarde enerzijds en de vergoeding voor gebruik van grond middels recht van erfpacht en opstal anderzijds vormen samen de GrondVrij zekerheden.

De portefeuille betreft inmiddels het aanbod van de grondposities van 100 appartementen en 130 woningen, alles vrij van hypotheek en de funding behoefte is daarmee de grens van €10 miljoen gepasseerd. Deelname vanaf €100.000. Looptijd in overleg.

Pensioenen – wat blijft er over?Gepubliceerd 12-12-2015 - 14:36

“Pensioenstelsel piept en kraakt” – “Heft in eigen hand” – “Trek een plan” – “Woning kopen voor verhuur” – koppen uit de landelijke pers die week na week het pensioen onder de aandacht brengen en wat we daarbij wel of niet meer mogen verwachten. Dekkingsgraden lopen terug, pensioenen worden gekort, toeslagen vervallen. De oudere heeft het moeilijk en wordt meer en meer op zichzelf teruggeworpen.

Het is allemaal onderdeel van het landschap waarvoor Grondvrij is ontwikkeld. Aanvullen van pensioen waar nu nodig. Voorsorteren op pensioen als het nog kan. Met GrondVrij is er de ruimte om overwaarde te laten werken, voor nu als financiele ruimte dringend nodig is, maar ook voor later als de tijd nog mee kan werken. Voor degenen die het heft in eigen hand nemen, een plan trekken en problemen willen aanpakken is GrondVrij een oplossing om overwaarde het werk te laten doen.
Zo vindt GrondVrij zich in de actualiteit van alledag en in het perspectief van morgen.

Sparen kost geld!Gepubliceerd 23-11-2015 - 16:22

Het is de realiteit van 2015 en het ziet er nog niet naar uit dat het snel anders zal zijn. Dus zijn we allemaal op zoek naar alternatieven. Voeding voor de pers met waarschuwingen links en rechts dat er een steeds bredere groep ontstaat die het met de risico’s steeds minder nauw neemt.

“Bubbles” op de beurs zijn het mogelijk resultaat als geldstromen “vluchten” naar verleidelijke havens van potentieel rendement. Een gevaarlijke ontwikkeling voor een maatchappij die steunt op een financieel system dat is gebouwd op vertrouwen.

Ook hier biedt GrondVrij een bijzondere oplossing. Geen spannende verhalen over lucratief rendement met hemelbestormende campagnes.

GrondVrij is een saai alternatief met degelijk rendement dat wordt gerealiseerd met de zekerheid van grondwaarde die niet omvalt, nooit wegloopt altijd een huurder heeft en vanaf dag 1 meer dan voldoende is om geleend geld terug te betalen.

Slaapverwekkend? Ja, maar met 4% vast rendement best lekker. Geen nachtmerries en geen dromen die bedrog blijken te zijn.
GrondVrij en 4%, een zekerheid, elke dag als je wakker wordt. Dat is prettig slapen.

"Meer geld in stenen" - willen we dat?Gepubliceerd 17-11-2015 - 16:07


Een interessant stuk in het FD dit afgelopen weekend.
Over erfpacht, Amsterdam en de onrust die er heerst door onduidelijkheid en onzekerheid bij bepaling van afkoopwaarde of toekomstige verplichtingen. Amsterdam wil erfpacht eeuwigdurend laten afkopen.

Dus “meer geld in stenen”. Maar is vergroting van bezit en daartoe aangaan van meer schuld hetgeen waar we met zijn allen op zitten te wachten? Zeker in een tijd waarin ruimte voor bancaire financiering onder druk staat en overheid en banken de nadruk leggen op schuldvermindering.

Met GrondVrij is een product ontwikkeld dat juist het omgekeerde doet van waar Amsterdam mee bezig is. Minder bezit in plaats van meer schuld:

 • met duidelijkheid en zekerheid omtrent hoe erfpacht in de toekomst reageert op waardeontwikkeling en rentestand
 • en met controle aan de kant van de woningeigenaar over wat er met de grond gebeurt.

Zo kan erfpacht wel degelijk een prima alternatief zijn voor financiering van bezit. Een mooie tussenweg tussen volledig eigendom enerzijds en je huis verkopen en duur gaan huren anderzijds. Daarbij wordt overwaarde vrijgemaakt om te laten werken, voor bijvoorbeeld zorgoplossingen of aanvulling op pensioen.
“Geld in stenen” – het moet er uit in plaats van meer er in!

GrondVrij - Het hele verhaal!Gepubliceerd 11-11-2015 - 16:18

Vorige week zijn we live gegaan met onze nieuwe video animatie voor de woningeigenaar.
In iets meer dan 2 minuten wordt daarin uitgelegd wat GrondVrij kan betekenen en hoe het werkt.

Deze week trekken we die lijn van helder en transparant verder door.
Met deze link komt u op de website pagina waar niet alleen onze video animatie kan worden bekeken, maar ook onze vernieuwde brochure voor woningeigenaren GrondVrij- Laat overwaarde voor u werken.

Het hele verhaal, met sprekende voorbeelden uit de praktijk en heldere uiteenzetting van:

 • hoeveel maken we vrij
 • wat zijn de maandlasten nu en later
 • wat gebeurt er als ik wil verkopen
 • wat is mijn huis nog waard
 • hoe ziet het totale kostenplaatje eruit
 • wat zijn de risico’s

Nu te downloaden vanaf de website.

En als u daarover wil praten dan kan dat.
We zijn weer in het land op een tweetal Woonbewust informatiemarkten:

 • Vrijdag 13 november in het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28 in Lunteren van 13:00 tot 17:00.
 • Vrijdag 20 november in het gemeentehuis in Veenendaal van 14:00 tot 17:00.

Maar als u liever belt of een afspraak maakt kan dat natuurlijk ook.
Ons telefoonnummer is 085 0600 470.
Of e-mail naar info@grondvrij.nl.

GrondVrij, helder en transparant!Gepubliceerd 05-11-2015 - 12:51

We zijn 12 maanden onderweg en voorzichtig geweest met het vrijgeven van het GrondVrij concept. Ons product was nog volop in ontwikkeling. Uitleggen aan de markt. Veel luisteren en praten over wat er beter kon had prioriteit. En het heeft ons enorm geholpen. De doelgroep is aangepast. Er zijn doelgroepen bijgekomen. Ons product is simpeler geworden. Luisteren naar de markt houdt natuurlijk nooit op, maar we vinden dat we ver genoeg zijn om het te laten zien.


Daarom hebben we samen met A2video een helder script ontwikkeld. Daar is animatie omheen gezet met een professionele stem eronder.
Het verhaal voor de individuele woningeigenaar –  GrondVrij laat overwaarde voor u werken.
Kijk en luister zelf en geef het door.

GrondVrij is oplossing voor velen – helder en transparant!

 

Overwaarde verzilveren – alternatieven in de persGepubliceerd 30-10-2015 - 16:17

Ouderen hebben een probleem. Met artikelen in het FD, NRC en Elsevier wordt breed uitgemeten dat veel ouderen in Nederland steenrijk zijn maar tegelijkertijd geen geld hebben om te doen wat nodig is. “Overwaarde” is een thema.

Alternatieven voor bancaire financiering presenteren zich in de markt. Belangenorganisaties blijven wijzen op verschillen met bancaire financiering. Kosten van opeethypotheek, omkeerhypotheek of flexibele hypotheek zijn lager. Maar als bancaire financiering geen optie is, is daarmee vergelijken dan relevant?

Vergelijken van alternatieven die wel beschikbaar zijn, ligt meer voor de hand:

 • de eigen woning verkopen, verhuizen en gaan huren
 • de eigen woning verkopen en kleiner terug kopen
 • de eigen woning verkopen en terughuren

En dan GrondVrij – splitsen van huis en grond. Het huis blijft eigendom. De grond wordt verkocht en daarna teruggehuurd. Dat kan als u wilt blijven wonen, maar ook als u kleiner terug wilt kopen.

Hoe vergelijken die alternatieven? En wat biedt dan de beste oplossing? Hoeveel wordt er vrijgemaakt, wat kost het per maand, zijn er jaarlijkse verhogingen, hoeveel blijft er echt over? Vergelijken wat er te kiezen valt. Dat heeft zin. GrondVrij wordt graag vergeleken!

GrondVrij breekt dilemma!Gepubliceerd 08 juni 2015 - 12:17

Beleggers Belangen van 5 juni jl kopt:
“Langere looptijd of meer kredietrisico om inkomen op peil te houden
DUIVELS DILEMMA
Wie nu nog enig inkomen uit zijn obligatiebeleggingen wil halen moet kiezen tussen twee kwaden: langere looptijd of hoger kredietrisico.”

Ga je voor zekerheid met solide A-Rating maar wel als bijbehorend resultaat een beperkt rendement?

Kies je voor toch iets meer met langere looptijd maar met bijkomend koersrisico op de lange termijn?

Of ga je voor risicovollere bedrijfsobligaties en koop je hoger rendement met risico op wanbetaling?

En ook dan blijft het rendement beperkt.

GrondVrij breekt dit dilemma.

GrondVrij kent geen Koersrisico

Looptijd van 10 jaar
Vast rendement van 4%
Mogelijkheid van meer bij stijging van de woningwaarde index
GrondVrij zekerheden tav 100% waardevastheid

Bij GrondVrij is het geen keuze tussen zekerheid of rendement.
Bij GrondVrij gaan zekerheid EN degelijk rendement samen.
Investeringen die u begrijpt, rust in de portefeuille.

GrondVrij- vanaf €100.000.

 

 

Met overwaarde eigen woning voorsorteren op pensioen.Gepubliceerd 14 feb 2015 - 20:11

Met pensioen gaan en met beschikbaar kapitaal een lijfrente kopen bij de huidige lage rentestand is voor velen een flinke tegenvaller.
Aanvullen met overwaarde kan meestal niet, tenzij het huis wordt verkocht. Maar wat als dat niet de bedoeling is?

Met GrondVrij kun je voorsorteren om de tegenvaller te voorkomen of op termijn te compenseren. Door het vrijmaken van overwaarde en het investeren daarvan in de opbouw van een particulier vastgoed portefeuille kan er al snel een substantiële kasstroom ontstaan die kan worden gebruikt als aanvulling op het maandelijks inkomen of om de portefeuille uit te breiden en de jaarlijkse kasstroom verder te doen groeien.

Zo bepaalt uzelf het moment waarop de kasstroom groot genoeg is en het rentenieren met de kasstroom uit “dood geld” kan beginnen.
ZONDER TE VERHUIZEN !

GrondVrij schakelt door naar de particuliere onroerend goed belegger!Gepubliceerd 08 dec 2014 - 10:42

Het is mooi te ervaren hoe de markt zelf invult hoe het GrondVrij concept ook kan worden gebruikt buiten de 55+ groep.

Na een aantal gesprekken met Financieel Inzicht, GrondVrij partner in Joure, hebben we rond het GrondVrij concept een rekenmodel ontwikkeld voor de particuliere onroerend goed belegger. Het idee is simpel:

 • GrondVrij koopt grond en vermindert daarmee het geïnvesteerde kapitaal.
 • De huuropbrengst blijft hetzelfde.
 • De eerste 10 jaar zijn de vergoedingen voor het grondgebruik ongeveer 4% van het beschikbaar gemaakte geld.
 • Als de huuropbrengsten hoger zijn geeft dat vanaf dag 1 een positieve cashflow.
 • Met de cashflow wordt de onroerend goed portefeuille uitgebreid waarbij GrondVrij opnieuw de grond voor zijn rekening neemt.
 • Zo ontstaat een portefeuille katalysator waarmee de groei versnelling van de portefeuille exponentieel is en het rendement van de belegger substantieel verbetert.

We kunnen dit model toepassen op onroerend goed portefeuilles met een diversiteit aan onroerend goed categorieën. Het idee is ontstaan rond een portefeuille met bestaande appartementen en woningen. Inmiddels zijn we ook aan het positioneren bij nieuwbouw waarbij GrondVrij de grond koopt van de particuliere belegger die zelf de opstal houdt en verhuurt.

Daarnaast komt de “tweede woning” op een andere manier in beeld. Waar we met Casimmo, onze partner in België, de grond van de “eerste woning” gebruiken om “de tweede” mogelijk te maken, gaan we met Financieel Inzicht op een echte GrondVrij manier tegen de mogelijkheden van de tweede woning aankijken. Zo krijgen we met een Financieel Inzicht als partner de “kennis en ervaring” in huis om het GrondVrij concept ook in de recreatiemarkt te gaan plaatsen.

GrondVrij- maakt steeds meer mogelijk!

GrondVrij en Ditters Makelaars tekenen partnerovereenkomstGepubliceerd 12 nov 2014 - 10:07

Ditters Makelaars is een toonaangevend makelaarskantoor in de regio Ede Veenendaal met een financieel advies balie die altijd op zoek is naar verbreding en vernieuwing van het advies aanbod.

Met GrondVrij krijgt Ditters Makelaars een nieuw product waarmee de generatie van 55 jaar en ouder de mogelijkheid krijgt een flink deel van de overwaarde van hun woning te verzilveren zonder daarbij te moeten verkopen en verhuizen.

Zo komt aanvulling op pensioen, inkoop zorg, verbetering woning tot aankoop 2e huis, boot of maken van verre reis in een keer heel dichtbij.

Ditters Makelaars en GrondVrij – samen meer mogelijk maken!

 

GrondVrij en appartementenGepubliceerd 6 nov 2014 - 13:58

Op de 50+ beurs hebben we van een flink aantal bezoekers de vraag gekregen of GrondVrij ook werkt voor appartementen. Het antwoord toen was, dat het concept was ontwikkeld voor huizen en niet zozeer voor appartementen, maar dat we zouden kijken hoe we het kunnen aanpassen.

We hebben dit inmiddels besproken met Olenz notarissen. Het antwoord kan nu zijn dat het concept ook werkt voor appartementen. Uiteraard moeten het appartementen zijn waarbij de grond onderdeel vormt van de de eigendom en overwaarde. Daarnaast moet de zogenaamde “splitsingsakte” de ruimte bieden om de grond van het appartement te splitsen en aan derden te verkopen.

Als dat het geval is en er is verder sprake van het zich vinden in de criteria die we voor onze doelgroep hebben gedefinieerd, dan kunnen we het GrondVrij concept toepassen. Daarmee kan GrondVrij voor een nieuwe groep eigenaren met substantiele overwaarde meer mogelijk maken.

 

GrondVrij maakt grondwaarde contant beschikbaarGepubliceerd 4 sep 2014 - 16:16

De overwaarde van je huis contant maken is best lastig zonder meteen je hele huis te moeten verkopen. Grond Vrij heeft de oplossing. Het bedrijf gaat van start na een succesvolle campagne op Symbid.

Vroeger kon je de overwaarde van je woning gewoon in een nieuwe hypotheek gieten en er vrolijk een auto of een boot van kopen. Maar sinds dat aan banden is gelegd, zijn er voor veel mensen van 55 jaar en ouder vrijwel geen mogelijkheden om overwaarde contant beschikbaar te maken.

Ondernemer Kees van den Bovenkamp stuitte hier twee jaar geleden op toen zijn schoonouders overwaarde op hun woning wilden benutten. Dat ging eigenlijk niet, zo bleek. Dat bracht Van den Bovenkamp op een idee. Hij ging zelf een concept in elkaar sleutelen om het probleem te tackelen.

Woningmarkt

Na 20 jaar als interim-manager gewerkt te hebben in de diverse sectoren, zag hij een mogelijkheid om een eigen bedrijf op te richten. ‘Samen met mijn zoon ben ik gaan zoeken naar hoe we dit moesten aanpakken. We zijn zes maanden bezig geweest. Er komt veel bij kijken. Banken, makelaars, de AFM, noem maar op.’

In januari 2013 was het concept klaar, maar toen zakte de woningmarkt nog steeds. Waardes tuimelden dusdanig dat Van den Bovenkamp besloot om zijn idee even in de ijskast te zetten. In augustus van dat jaar ging het transactievolume op de woningmarkt weer dusdanig omhoog dat Grond Vrij verder voltooid kon worden.

Contanten beschikbaar

Het concept behelst dat Grond Vrij de grond van een woningeigenaar koopt, zodat die eigenaar de waarde van zijn grond in contanten krijgt en kan gebruiken voor andere doeleinden. Je maakt je eigen geld dat vast zit vrij beschikbaar, zodat je niet bij de bank hoeft te lenen.

De overeenkomst bevat een recht van terugkoop. Omdat voor de transactie met Grond Vrij de bestaande hypotheek in feite moet worden opengebroken, moet de hypotheekleninggevende bank betrokken worden.

Het verdienmodel bestaat uit de beheervergoeding nadat de grond is aangekocht en een marge als de grond weer wordt teruggekocht. Voor dat laatste hanteert Grond Vrij door het CBS gepubliceerde indexaties.

Voor lange termijn

Het is taaie kost, maar de rekensom leert dat door de kosten die aan de transactie verbonden zijn, het concept vooral interessant is voor woningeigenaren met een horizon van zeker 10 tot 20 jaar. Bij een kortere periode wegen de kosten te zwaar. Die kosten zijn volgens Van den Bovenkamp vanaf 3 jaar met gemiddeld 8,3 procent, vergelijkbaar met consumptief lenen bij de bank, en zakken daarna naar gemiddeld 5 procent vanaf 10 jaar.

Het concept behelst dus het contant maken van geld dat je eigenlijk al hebt, maar dat vast zit in je huis. Het is zeker niet voor iedereen geschikt, en dat komt niet alleen door de kosten. Grond Vrij hanteert strenge criteria. De overwaarde moet minimaal 55% zijn, en de grondwaarde moet minimaal 30-35% van de totale woningwaarde zijn. Na de transactie moet de financieringsgraad van het overblijvende deel 60-65% bedragen. ‘We gaan altijd eerst om tafel zitten en kijken of het past bij de huiseigenaar. Soms blijkt dat het niet kan.’

Huiseigenaren die vóór 1995 kochten, hebben doorgaans wel overwaarde. De kopers van na 2005 zijn wat overwaarde betreft in de knel gekomen. Van den Bovenkamp schat de doelgroep voor Grond Vrij in Nederland op ruim 130.000 woningeigenaren, uitgaande van cijfers uit de hypotheekmarkt. ‘En dat is een conservatieve inschatting.’

Campagne op Symbid

Grond Vrij heeft afgelopen week een campagne op Symbid succesvol afgerond. Er is 190.000 euro opgehaald om de aanvangsinvesteringen te kunnen doen: het juridisch platform afronden en de pijplijn opbouwen. ‘Vanaf nu is het zaak om het partnernetwerk op te bouwen om investeerders te vinden die het geld investeren waar wij de grondaankopen van gaan doen, zoals corporate finance consultants die transacties begeleiden en daardoor zien waar er vermogen vrijkomt. Dat kunnen vermogensbeheerders zijn en later, bij voldoende volume, de pensioenfondsen.’

Van den Bovenkamp verwacht vanaf december de eerste transacties. In de tweede fase mikt Grond Vrij op 810.000 aan investeringskapitaal. Daar stopt het niet, want Van den Bovenkamp wil uiteindelijk na een paar jaar nog ruim een miljoen euro ophalen om voldoende buffer te hebben voor grondaankopen.

 

GrondVrij op 50PlusBeursGepubliceerd 9 sep 2014 - 12.50

De 50PlusBeurs is ’s werelds grootste evenement voor actieve 50-plussers en biedt van 16 t/m 20 september 2014 de 100.000 bezoekers 6 hallen met informatie, amusement en voordeel. Met 600 stands, workshops en presentaties.

GrondVrij is erbij! http://www.50plusbeurs.nl/