Overwaarde – wat kunt u ermee doen?

Bij GrondVrij kunt u met overwaarde wat doen als de woning hypotheekvrij is. Een eventuele kleine restschuld wordt afgelost.

Pensioen

Als 55-plusser werkt u vaak minder?– of bent u met pensioen. Daardoor dalen de inkomsten meestal, terwijl tegenwoordig de lasten alsmaar stijgen. In plaats van steeds te moeten bezuinigen, zou u graag juist leuke dingen willen doen.

Zorg

Het gaat allemaal wat minder makkelijk maar u wilt wel graag blijven wonen. Woningaanpassing, mantelzorgwoning of inkopen van thuiszorg of huishoudelijke hulp, het kost allemaal veel en loopt snel in de papieren.

Schenking

U heeft uw hele leven belasting betaald. En dat mogen uw erfgenamen straks nog een keer doen… Nu de regels voor schenkingen zijn versoepeld, wilt u liever belastingvrij schenken aan uw (klein)kinderen.

Recreatiewoning

Dat tweede huis in uw favoriete vakantieland…. Of kiest u liever voor die prachtige boot of comfortabele camper? U wilt in ieder geval genieten van het feit dat u kunt gaan en staan waar u wilt. Nu!

Particulier onroerend goed

U wilt voorsorteren op pensioen met het aankopen van appartementen of woningen om daarmee een kasstroom uit huuropbrengsten op te bouwen of u heeft al een portefeuille en wilt groeien.

Zorgcentra

Voor steeds meer mensen de oplossing als langer thuis geen optie is. De behoefte groeit maar ontwikkeling van zorgcentra kost geld en beschikbare middelen zijn beperkt. Inzetten van overwaarde geeft dan ruimte om meer te doen.

Vrije huur sector

U ontwikkelt projecten en de bouw begint zodra 70% is verkocht, maar de laatste woningen zijn altijd lastig te verkopen. De komende jaren is de verwachte vraag in de vrije huursector veel groter dan het aanbod. Interessant om woningen in eigen beheer te houden, als u maar wel alvast een deel van de waarde vrij kunt maken.

En alles wat u zelf nog kunt bedenken

Als de hypotheek is afgelost, mag u met de rest doen wat u wilt…

 

Genoeg redenen om overwaarde vrij te willen maken en voor u te laten werken. GrondVrij maakt het mogelijk, transparant en tegen vriendelijke voorwaarden.